Veilig handelen

Top 5 tips voor veilig handelen

Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

  1. Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
  2. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Marktplaats, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.
  3. Controleer de verkoper: Google zijn gegevens, check fora zoals Opgeletopinternet.nl en check telefoon en bankrekeningnummer via hetMeldpunt Internetoplichting.
  4. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.
  5. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.Voor veilige en succesvolle transacties op Marktplaats raden wij u aan om eerst de checklist door te nemen.


Marktplaats hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van Marktplaats als advertentieplatform is hierin faciliterend. Kopers en verkopers vinden elkaar via de site, maar de afspraken worden onderling gemaakt. Marktplaats speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de Politie. De aangifte komt ook bij Marktplaats terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen treffen.


Doe aangifte